JOM KLIK BANYAK PROMOSI MENARIK

Tuesday, October 21, 2014

GLANCE TEA SET 20 PCS LENGKAP DENGAN PIRING KUIH

Sis..!! Tea set lengkap dengan piring kuih. Selalu kita ada set cawan jer kan.. bila nak hidang kuih, kita pakai pula pinggan corak lain..dah campur-campur.. kalau pakai yang sedondon corak designnya kan cantik.. :) 
Betul ke betul..??

Ok sempena Holiday Deepavali ni, kami ada buat offer untuk tea set. Yang mana set ni lengkap dengan piring kuih dari corak yang sama. Tea set ni dari brand Glance. Materialnya porcelain. 

Ini kandungan setnya:

√ 1 biji teko + 1 penutup
√ 6 biji cawan + 6 biji piring
√ 6 biji piring kuih

Ada 3 warna dan corak. Boleh pilih..sementara ini masih ada stock lagi. Kena cepat-cepat tempah kalau sis dah berkenan. 

Nak dijadikan hadiah untuk perkahwinan pun boleh..sesuai sangat. Hadiah online? Ya, kami boleh tolong hantarkan kalau sis tak sempat nak ke majlis kenduri tu. kan... :)


Bunga Hijau 


 Bunga Biru


 Bunga Tulip



Hanya RM 129/set sahaja termasuk penghantaran (SM ).

Terus whatsapp/call  017-7203640
Call / SMS 010-7602010


Monday, October 20, 2014

BAKING SODA vs BAKING POWDER

:) :) rasa nak tergelak pun ada juga bila saya tulis posting tentang dua jenis ramuan/ bahan utama dalam aktiviti membuat kek/ roti.. 

Sebabnya..saya adalah seorang yang memang "kaki bangku" / "tangan bangku" buat kek/ roti/ biskut dan seangkatan dengannya.. Jadi nak di jadikan cerita, semasa Filem " Mamak Cupcake " sedang hangat dipromosikan di TV, anak saya yang sulong pun beria sangat suruh saya buat cupcake. Hari-hari dia suruh, bercakap di tepi telinga ni..ulang-ulang. Saya pun beli sahaja di La Bohame Jusco . Tapi beli muffin la..lebih kurang   la kan... :)

Tapi anak nak jugak suruh mama dia ini buat cupcake..ni semua pengaruh TV la ni.. :) 
Ok demi anak..saya gagahkan jugak la tanya mr.Google resepi cupcake atau muffin. Dah dapat resepi, saya pun beli lah barang-barangnya...

Dipendekkan cerita...aktiviti baking membaking tu berakhir dengan kekecewaan.. sebabnya cupcake / muffin saya buat tu langsung tak jadi.. langsung tak naik. :( :( :( 

Kiranya adunan saya buat tu memang tak menjadi..so terpaksalah buang. Anak merajuk la.. hahaha Mama dia memang fail baking membaking walaupun kerjanya jual pinggan mangkuk.

Saya pelik..saya memang tak faham tentang bahan-bahan kek ni.. suami kata maybe salah letak serbuk penaik. Rasanya semua letak dah... :) 

Saya studi jugak la function serbuk baking powder dan soda bikarbonat.. Nak tau apa fungsi benda-benda ini.. So dari mr.Google saya dapat simpulkan yang..... 

Baking Powder
 Merupakan agen penaik yang mengandungi soda bikarbonat dan bahan berasid cream of tartar dalam kandungannya. Bertindak membebaskan gas karbon dioksida dalam adunan untuk menaikkan & mengembangkan adunan semasa dibakar. Biasa di gunakan untuk membuat pancake, kek & muffin.


Baking soda (soda bicarbonate)
- Merupakan agen penaik tulen soda bikarbonat. Juga bertindak membebaskan gas karbon dioksida semasa proses pembakaran. Bezanya dengan baking powder ialah, soda bertindak merata & menyebarkan adunan, sementara baking powder bertindak menaikkan. Ada sesetengah resepi yang memerlukan penggunaan kedua2 agen penaik ini untuk mendapatkan tekstur kek yang tinggi & rata.

Orait...macam dah jelas sikitlah.. :) khas untuk siapa-siapa yang macam saya.. tak pandai membaking. ;) semoga perkongsian ini memberi info kepada uols..


*sumber Google*
*my baking workshop*

Saturday, October 18, 2014

PROMOSI PEMANGGANG AJAIB SEMPENA DEEPAVALI

Promosi Koleksi Pemanggang Ajaib sempena perayaan Deepavali.

Khas untuk yang masih belum ada siri koleksi pemanggang ajaib, jom dapatkan sekarang dengan harga promosi Deepavali.

Promosi berlangsung 19/10/14-2/11/14


  PAN AJAIB 
Harga asal: RM 214.00
- Diskaun 30% : RM 149.80
 KINI RM 135 Sahaja

Penghantaran RM  12 (SM) &
 RM 40 (SS)


  PEMANGGANG AJAIB GEN-1
Harga asal: RM 129
 KINI RM 116 Sahaja

Penghantaran RM  12 (SM) & RM 40 (SS)


 PERIUK AJAIB GEN-2
Harga asal: RM 240.00
- Diskaun 30% : RM 168.00
 KINI RM 155 Sahaja

Penghantaran RM  12 (SM) & RM 40 (SS)


 PERIUK GORENG AJAIB GEN-3
Harga asal: RM 339.00
- Diskaun 30% : RM 237.30
KINI RM 215 Sahaja

Penghantaran RM  12 (SM) & RM 40 (SS)




WAFFLE AJAIB
Harga asal: RM 198.00
- Diskaun 30% : RM 138.60
KINI RM 125 Sahaja

Penghantaran RM  12 (SM) &; RM 40 (SS)


Dapatkan harga extra BONUS DISKAUN ini 2/11/14 ini

Terus call 010-760 2010 
SMS 010-760 2010
WHATSAPP 017-720 3640




PayPal Acceptance Mark

Thursday, October 16, 2014

PERIUK KUKUS GLANCE 34 CM DENGAN PENUTUP KACA

Khas untuk sis yang nak cari periuk kukus saiz sedang-sedang jer.. kami boleh bantu sis k.. 
Mana lah tau kan..tetiba angin rajin nak buat kek kukus coklat ke.. kuih talam ke...kan.. :) so bila dah ada periuk kukus kat rumah senanglah kerja kan...

Jom kita tengok gambar periuk kukus ni k..





Glance 34cm 2 Layer Steamer 

√ saiz 34cm
√ ada 2 lapisan tempat kukus
√ penutup kaca tembus pandang

Kini hanya RM 199 sahaja termasuk penghantaran (SM).

Terus PM inbox utk tempahan / whatsapp 017-7203640

Tuesday, October 14, 2014

COFFEE SET 7 PCS ROYAL GARDEN DARI THE PRESTIGE COLLECTION


Coffee Set 
************

Royal Garden 7pcs Coffee Set dari The Prestige Collection

Khas untuk peminat gaya english klasik.

Dibuka untuk tempahan. (Limited stock)

Jom kita tengok closed up untuk coffee set ini. Gojes and cantik kan... :) so sweet.. 

Minum coffee gaya retro klasik english... :) :)





Hanya RM 230 sahaja per set termasuk penghantaran.




Sebarang pertanyaan boleh terus hubungi kami ya. :)


WHATSAPP/CALL 017-720 3640
CALL/SMS 010-760 2010
atau boleh PM SINI :)


Selain bayaran melalui online banking Maybank, CIMB dan RHB , kami juga menerima bayaran melalui PayPal dan Kad Kredit. Semoga ia membantu memudahkan urusan anda! :)

PayPal Acceptance Mark

Sunday, October 12, 2014

MIKASA CRYSTAL 2 TIER SERVER






Mikasa 2 tier server
Made in Germany

Normal price RM 240. 
Now only RM 199. 

Penghantaran RM 20 (SM)

First come first serve. Only one set available. Limited edition.

Whatsapp/Call: 017-720 3640

call / sms : 010-760 2010

Saturday, October 11, 2014

CORELLE NAK LELONG!! ABESKAN TERUS!!

haaaii.. :)

kami ada lagi 3 set Corelle Dinner set 16 pcs untuk design square dan round.
Ni nak bagi clear betul-betul clear ni.. Bagi harga giler-giler..harga kos xde untung nih.. :) nak kosongkan rak masuk produk baru.

Jom la rebut set ni..set ni set baru dari kotak. Bukan second hand tau....

Ada 3 design. :
- 16pcs Square Simple Lines Dinner set
- 16pcs Square Pretty Pink Dinner set
- 16pcs Round Provincial Blue Dinner set




 16pcs Square Simple Lines Dinner set
Harga hilang akal untuk uols
hanya RM 330 sahaja per set.

** hanya tinggal satu set sahaja.
**penghantaran RM 25 (SM)


16pcs Square Simple Lines Dinner set
Harga hilang akal untuk uols
hanya RM 330 sahaja per set.

** hanya tinggal satu set sahaja.
**penghantaran RM 25 (SM)
SOLD OUT

16pcs Round Provincial Blue Dinner set
Harga hilang akal untuk uols
hanya RM 230 sahaja per set.

** hanya tinggal satu set sahaja.
**penghantaran RM 25 (SM)
SOLD OUT



So kalau sis ada berminat dengan mana-mana set, boleh la terus hubungi kami ya.. :) sebab semua set ini ada satu set jer setiap design.. memang nak bagi clear. Harga takde untung ni bagi uols.. 
Untuk yang disekitar JB, boleh la self pikckup.. terus jer call or whatsapp saya k.. :)

Whatsapp call 017-7203640 (diana)
call/sms 010-7602010

Monday, September 29, 2014

QUEEN ANNE SILVER PLATED TABLEWARE MADE IN ENGLAND

Salam sayang semua... :) :) 

Siapa sis-sis kat sini yang memang kaki pinggan mangkuk tegar? memang hardcore pasal tableware? mesti tau kan jenama tableware dari England ni... QUEEN ANNE. 
Wow kan...kalau kita datang rumah orang, hidangan menggunakan set dari QUEEN ANNE, mesti hati macam berbisik-bisik kan... "lawanya....memang klass la set ni..." 
Bak kata orang dulu-dulu alah membeli menang memakai.

Untuk yang masih belum kenal QUEEN ANNE, ia adalah jenama perkakas hidangan jenis "silver plated" yang disadur. Ia dihasilkan dari pertukangan berkemahiran tinggi dengan rekabentuk dan idea tradisional moden yang sesuai digunakan untuk semua majlis keramaian. Untuk uols yang memang minat/ hobi kumpul perkakas pinggan mangkuk, siri koleksi QUEEN ANNE ini boleh dijadikan sebahagian daripada koleksi peribadi anda.

Ada yang risau tentang cara penjagaan peralatan-peralatan jenis seperti ini. (silver plated with lacquer coating). Perkakasan seperti ini memang agak rumit soal penjagaannya. Kami berikan tips untuk anda k..
Pastikan selepas menggunakan semua produk QUEEN ANNE, anda cuci dan keringkan dengan segera. Jangan biarkan ia basah. Kemudian simpan rapi dengan membungkusnya menggunakan kertas putih, dan masukkan ke dalam kotak semula. Uols MESTI ELAKKAN barangan QUEEN ANNE ni terdedah kepada udara, kelembapan dan habuk. Dengan mengamalkan tips ini produk QUEEN ANNE akan tahan sinaran kilaunnya. :)

Andai kata barangan QUEEN ANNE anda, atau koleksi barangan silver plated anda kusam, anda boleh gunakan AUTOSOL utk menggilapnya semula. Haaa nak AUTOSOL kami ada jual.. :)

Orait.. sempena pengenalan QUEEN ANNE di Hamliana Kitchenware, kami akan beri diskaun khas untuk anda!! Cepat-cepat cuci mata dan terus buat tempahan ya..! :) 
Kami bantu anda untuk dapatkan koleksi QUEEN ANNE idaman hati secara online ke seluruh Malaysia.









 QUEEN ANNE 4 DIVISION ROUND PARTY SET
Ukuran mangkuk : Diameter 9cm
Harga biasa RM 262.00

Harga PROMOSI hanya RM 235.00 sahaja.
Penghantaran RM 15 (SM)


  QUEEN ANNE 3 DIVISION ROUND PARTY SET
Ukuran mangkuk : Diameter 9cm
Harga biasa RM 198.00

Harga PROMOSI hanya RM 178.00 sahaja.
Penghantaran RM 15 (SM)


  QUEEN ANNE 3 DIVISION OBLONG PARTY SET
Ukuran mangkuk : Panjang 12cm , lebar 8cm
Harga biasa RM 218.00

Harga PROMOSI hanya RM 198.00 sahaja.
Penghantaran RM 15 (SM)


QUEEN ANNE 4 DIVISION OBLONG PARTY SET
Ukuran mangkuk : Panjang 12cm , lebar 8cm
Harga biasa RM 282.00

Harga PROMOSI hanya RM 255.00 sahaja.
Penghantaran RM 15 (SM)


  QUEEN ANNE  OBLONG CASSEROLE WITH  2 WARMER
Ukuran mangkuk : Panjang 28cm , lebar 18cm , tinggi 5cm
2.5L
Harga biasa RM 299.00

Harga PROMOSI hanya RM 269.00 sahaja.
Penghantaran RM 15 (SM)


  QUEEN ANNE  OBLONG CASSEROLE WITHOUT WARMER
Ukuran mangkuk : Panjang 28cm , lebar 18cm , tinggi 5cm 
2.5L
Harga biasa RM 244.00

Harga PROMOSI hanya RM 220.00 sahaja.
Penghantaran RM 15 (SM)

 QUEEN ANNE  OBLONG CASSEROLE WITHOUT WARMER
Ukuran mangkuk : Panjang 23cm , lebar 14cm , tinggi 7cm
2.2L
Harga biasa RM 238.00

Harga PROMOSI hanya RM 215.00 sahaja.
Penghantaran RM 15 (SM)

 QUEEN ANNE  DOUBLE OBLONG CASSEROLE WITH WARMER
Ukuran mangkuk : Panjang 23cm , lebar 14cm , tinggi 5cm
1.6L x 2 pcs
Harga biasa RM 398.00

Harga PROMOSI hanya RM 360.00 sahaja.
Penghantaran RM 15 (SM)


  QUEEN ANNE  DOUBLE OBLONG CASSEROLE WITHOUT WARMER
Ukuran mangkuk : Panjang 23cm , lebar 14cm , tinggi 5cm
2.2L x 2 pcs
Harga biasa RM 368.00

Harga PROMOSI hanya RM 335.00 sahaja.
Penghantaran RM 15 (SM)



  QUEEN ANNE  ROUND TRAY WITH HANDLE
Ukuran Diameter 28cm
Harga biasa RM 175.00

Harga PROMOSI hanya RM 158.00 sahaja.
Penghantaran RM 12 (SM)

 QUEEN ANNE  OVAL FOOTED TRAY WITH HANDLE
Ukuran End-End 39cm
Harga biasa RM 249.00

Harga PROMOSI hanya RM 225.00 sahaja.
Penghantaran RM 12 (SM)

 QUEEN ANNE  OBLONG FOOTED TRAY WITH HANDLE
Ukuran Panjang 40cm x Lebar 28cm
Harga biasa RM 256.00

Harga PROMOSI hanya RM 230.00 sahaja.
Penghantaran RM 12 (SM)



QUEEN ANNE  OVAL TRAY WITH HANDLE
Ukuran End-End 39cm
Harga biasa RM 239.00

Harga PROMOSI hanya RM 215.00 sahaja.
Penghantaran RM 12 (SM)


Untuk semua koleksi QUEEN ANNE yang kami tawarkan ini ada yang ready stock dan ada juga yang pre-order. Jika barangan yang anda mahu tiada ready stock, maka perlu di order dahulu. Tempahan untuk pre-order biasanya 7 hingga 14 hari sahaja. 

Sebarang pertanyaan boleh terus hubungi kami ya. :)

WHATSAPP/CALL 017-720 3640
CALL/SMS 010-760 2010
atau boleh PM SINI :)


Selain bayaran melalui online banking Maybank, CIMB dan RHB , kami juga menerima bayaran melalui PayPal dan Kad Kredit. Semoga ia membantu memudahkan urusan anda! :)

PayPal Acceptance Mark

Saturday, September 27, 2014

PROMOSI ALDILADHA 2014 UNTUK PELBAGAI JENIS KOLEKSI SET MEMASAK

PROMOSI AIDILADHA
****************************





11pcs Stainless Steel Cookware Set 
(H-61611)

MESTI dapatkan set memasak stainless steel tahan karat 11pcs ini. Set yang moden dan berkualiti. Lengkap dengan periuk, saucepan dan frypan. 

√ tahan karat.
√ tebal dan berkualiti.
√ boleh digunakan utk dapur gas dan induction.
√ set termasuk: 
Periuk + penutup kaca 16cm
Saucepan + penutup kaca 16cm
Periuk + penutup kaca 18cm
Periuk + penutup kaca 20cm
Periuk + penutup kaca 24cm
Frypan 24cm

Harga PROMOSI AIDILADHA kini hanya RM 269 sahaja termasuk penghantaran. 

Terus PM sini / whatsapp 017-7203640
Call 010-7602010

Promosi 25/9/14 - 5/10/14.
_________________________________________________________________________________

>> PROMOSI AIDILADHA <<
***********************************





10 pcs Royal Gold Stainless Steel Cookware Set 
(H-61010)

Ini set periuk lengkap untuk sis sempena HARI RAYA AIDILADHA ini. :)

√ periuk stainless steel
√ setiap periuk lengkap dengan penutup kaca tembus pandang
√ lengkap dengan tangkai dan tombol penutup dari fomica tiruan bercorak kayu.
√ boleh guna untuk induction cooker dan dapur gas biasa.
√ set lengkap dengan 5 biji periuk berlainan saiz.
Set lengkap termasuk: 
Periuk + penutup kaca 16cm
Saucepan + penutup kaca 16cm
Periuk + penutup kaca 18cm
Periuk + penutup kaca 20cm
Periuk + penutup kaca 24cm

Harga PROMOSI AIDILADHA kini hanya RM 185 sahaja termasuk penghantaran. 

Terus PM inbox / whatsapp 017-7203640

>>Promosi 25/9/14 - 5/10/14 <<

________________________________________________________________________

>> PROMOSI AIDILADHA <<
***********************************




Autumn Glory Enamel set (cookware + tea kettle + oil pot )

Set periuk lengkap untuk sis sempena HARI RAYA AIDILADHA ini. Lengkap dengan set periuk, teko dan juga kole (oil pot) berpenapis.

√ periuk jenis enamel dengan corak yang sangat gojes.
√ boleh guna untuk menghidang makanan.
√ setiap periuk lengkap dengan penutup.
√ boleh guna untuk induction cooker dan dapur gas biasa.
√ set lengkap dengan 3 biji periuk berlainan saiz (20cm, 22cm , 20cm) , 1 biji tea kettle (teko boleh masak atas api) saiz 2.5L dan 1 biji oil pot berpenapis.

Harga PROMOSI AIDILADHA kini hanya RM 245 sahaja termasuk penghantaran. 

Terus PM inbox / whatsapp 017-7203640


>>Promosi 25/9/14 - 5/10/14 <<
________________________________________________________________________


PROMOSI AIDILADHA
****************************



10 pcs Non-stick Cookware Set 
(G-08210)

>> Non-stick coating with durable granite exterior.
>> Adiabatic bakelite handle.
>> Heat resistant glass lids.
>> Kandungan set:
28cm saucepot with glass lid (H:12cm)
26cm saucepot with glass lid (H:10cm)
24cm saucepot with glass lid (H:10cm)
22cm saucepot with glass lid (H:10cm)
20cm saucepot with glass lid. (H:9cm)
>> Hanya untuk dapur gas sahaja.

Harga PROMOSI AIDILADHA kini hanya RM 260 sahaja termasuk penghantaran. 

Terus PM inbox / whatsapp 017-7203640


>> Promosi 25/9/14 - 5/10/14 <<
________________________________________________________________________


PROMOSI AIDILADHA
******************************


Kuali besar..tidak melekat!!

Nak cari kuali yang tidak melekat? Saiz yang agak besar? 

Kami cadangkan anda miliki kuali non-stick are√ikan ini.

√ Memang TIDAK melekat!
√ Mudah digunakan. 
√ Pemegang kuali yang tidak panas. 
√ Boleh digunakan di dapur gas atau induction. 

Dapatkan hari ini dengan harga OFFER!

Hanya RM 129 sahaja termasuk penghantaran. 

Anda jimat RM 20.


Whatsapp 017-7203640/ pm inbox

>> Promosi 25/9/14 - 5/10/14 <<

Selain bayaran melalui online banking Maybank, CIMB dan RHB , kami juga menerima bayaran melalui PayPal dan Kad Kredit. Semoga ia membantu memudahkan urusan anda! :)
PayPal Acceptance Mark

Tuesday, August 12, 2014

DOORGIFT MURAH, BUDGET DAN EKSKLUSIF UNTUK PERKAHWINAN _2014

Salam sayang semua...

Kami mula buka tempahan untuk doorgift / cenderahati untuk majlis-majlis anda. Doorgift dari kami ini siap lengkap dengan kotak hadiah yang dah memang cantik.. Tak perlu susah-susah lagi nak decorate or nak tambah apa-apa...Jimat kos kan.. :) Kalau paling tak pun, korang just tambah sticker jer tampal kat atas kotak tu.. Sticker "Terima kasih" dari pengatin gojes. ;)

Sebenarnya kami ada pelbagai range harga untuk doorgift..dari mahal hinggalah kepada harga yang murah.. Tapi untuk posting kali ini, kami hanya fokus untuk mereka yang nak mencari doorgift yang nampak eksklusif tapi harga murah.. Di mana semua doorgift berikut adalah bermula dari harga serendah RM 1.95 hingga RM 2.99 sahaja.

Material untuk semua doorgift ini adalah kaca. Ada yang bentuk mangkuk , mangkuk siap tutup, bentuk ice cream cup dan lain-lain. Pendek kata..jika tetamu dapat doorgift kita ini, InshaaAllah kebanyakkan mereka akan guna doorgift yang diberi ini. Buat letak sambal belacan ke...sambal kicap ke.. :) Setiap kali orang guna mesti diaorang akan ingat majlis kita.. Best kan....

Janganlah sebab nak cari yang murah sangat...kita sampai bagi doorgift yang memang orang tak guna, atau dapat jer nanti orang buang doorgift tu sebab tak boleh guna..atau buat menyemak rumah.. kan tak best.. 
Sekali seumur hidup..kalau boleh kita buatlah mereka mengingati kita..

Kami akan bantu anda untuk dapatkan doorgift ini secara online keseluruh Malaysia atau offline jika anda disekitar JB. 
















Macam mana? cantik kan...senang pun senang... ada budget lebih, just tambah gula-gula or cookies dalam bekas-bekas gift ni.. 

Ok, jika ada sebarang pertanyaan atau berminat nak tempah untuk majlis anda. Boleh terus>>>>

WHATSAPP 017-7203640
SMS/ CALL : 010-7602010



Selain bayaran melalui online banking Maybank, CIMB dan RHB , kami juga menerima bayaran melalui PayPal dan Kad Kredit. Semoga ia membantu memudahkan urusan anda! :)


PayPal Acceptance Mark