Tuesday, August 12, 2014

DOORGIFT MURAH, BUDGET DAN EKSKLUSIF UNTUK PERKAHWINAN _2014

Salam sayang semua...

Kami mula buka tempahan untuk doorgift / cenderahati untuk majlis-majlis anda. Doorgift dari kami ini siap lengkap dengan kotak hadiah yang dah memang cantik.. Tak perlu susah-susah lagi nak decorate or nak tambah apa-apa...Jimat kos kan.. :) Kalau paling tak pun, korang just tambah sticker jer tampal kat atas kotak tu.. Sticker "Terima kasih" dari pengatin gojes. ;)

Sebenarnya kami ada pelbagai range harga untuk doorgift..dari mahal hinggalah kepada harga yang murah.. Tapi untuk posting kali ini, kami hanya fokus untuk mereka yang nak mencari doorgift yang nampak eksklusif tapi harga murah.. Di mana semua doorgift berikut adalah bermula dari harga serendah RM 1.95 hingga RM 2.99 sahaja.

Material untuk semua doorgift ini adalah kaca. Ada yang bentuk mangkuk , mangkuk siap tutup, bentuk ice cream cup dan lain-lain. Pendek kata..jika tetamu dapat doorgift kita ini, InshaaAllah kebanyakkan mereka akan guna doorgift yang diberi ini. Buat letak sambal belacan ke...sambal kicap ke.. :) Setiap kali orang guna mesti diaorang akan ingat majlis kita.. Best kan....

Janganlah sebab nak cari yang murah sangat...kita sampai bagi doorgift yang memang orang tak guna, atau dapat jer nanti orang buang doorgift tu sebab tak boleh guna..atau buat menyemak rumah.. kan tak best.. 
Sekali seumur hidup..kalau boleh kita buatlah mereka mengingati kita..

Kami akan bantu anda untuk dapatkan doorgift ini secara online keseluruh Malaysia atau offline jika anda disekitar JB. 












Macam mana? cantik kan...senang pun senang... ada budget lebih, just tambah gula-gula or cookies dalam bekas-bekas gift ni.. 

Ok, jika ada sebarang pertanyaan atau berminat nak tempah untuk majlis anda. Boleh terus>>>>

WHATSAPP 017-7203640
SMS/ CALL : 010-7602010





Sunday, July 13, 2014

PROMO RAMADHAN 2014 _ KOLEKSI 5 BERADIK PEMANGGANG AJAIB

Kalau sebelum-sebelum ini berkira-kira nak beli koleksi 5 beradik pemanggang ajaib dari Are-ikan ini, sekarang dah tak payah nak pikir panjang. 

Sebab kami bagi potongan 10 % lagi tambahan dari harga biasa. Walaupun harga biasa itu sudah ada less.

Terus call 010-7602010 
SMS 010-7602010
WHATSAPP 017-7203640

Untuk pembelian secepat mungkin. 

Yang berada di sekitar JB, boleh datang terus ke kedai kami di Tmn Nusa Idaman, Nusajaya. 

 PAN AJAIB 
Harga asal: RM 214.00
- Diskaun 30% : RM 149.80
BONUS - Diskaun10% : KINI RM 134.80 Sahaja

Penghantaran RM  12 (SM) & RM 40 (SS)


 PEMANGGANG AJAIB GEN-1
Harga asal: RM 129
BONUS - Diskaun10% : KINI RM 116.10 Sahaja

Penghantaran RM  12 (SM) & RM 40 (SS)


PERIUK AJAIB GEN-2
Harga asal: RM 240.00
- Diskaun 30% : RM 168.00
BONUS - Diskaun10% : KINI RM 151.20 Sahaja

Penghantaran RM  12 (SM) & RM 40 (SS)


PERIUK GORENG AJAIB GEN-3
Harga asal: RM 339.00
- Diskaun 30% : RM 237.30
BONUS - Diskaun10% : KINI RM 213.60 Sahaja

Penghantaran RM  12 (SM) & RM 40 (SS)


WAFFLE AJAIB
Harga asal: RM 198.00
- Diskaun 30% : RM 138.60
BONUS - Diskaun10% : KINI RM 124.70 Sahaja

Penghantaran RM  12 (SM) & RM 40 (SS)


Dapatkan harga extra BONUS DISKAUN ini sebelum 30 Ramadhan ini. (27 Julai 2014)

Terus call 010-760 2010 
SMS 010-760 2010
WHATSAPP 017-720 3640

Atau Kunjungi kami

Hamliana Kitchenware
30 Jln Susur Idaman
Taman Nusa Idaman
79100 Nusajaya Johor


Untuk demo masakan Periuk Goreng Ajaib gen3 , uols boleh la tengok kat sini k..

Wednesday, July 9, 2014

LIMITED PROMO RAMADHAN 2014_ GIACOMO PRESSURE COOKER

Khas untuk yang encari pressure cooker 12L

Limited offer untuk yang terawal hubungi kami. Diskaun 20%

Harga biasa RM 228.

Sekarang hanya RM 182 sahaja. 

Penghantaran RM 15 (SM)

Boleh terus tempah sekarang dan whatsapp 017-720 3640 / Call 010-760 2010 / PM SINI untuk terus buat belian.

Saturday, June 21, 2014

DRINKWARE SET / SET MINUMAN / GELAS DAN JUG LUMINARC 2014

Khas untuk yang mencari-cari gelas  atau set minuman, set-set dari jenama Luminarc antara yang kami boleh cadangkan. 
Berikut adalah katalog yang sis semua boleh lihat, belek-belek cuci mata yang mana berkenan.. :)
Tempahan untuk hari raya 2014 di buka sekarang hingga 20/7/2014. Jadi pastikan anda semua tempah awal ya jika berminat. Tempahan bergantung kepada stock semasa.

Untuk membuat tempahan, sis boleh terus SMS/CALL 010-7602010 dan nyatakan kod item yang sis berminat tu.. atau boleh WHATSAPP 017-7203640.

InshaaAllah kami akan cuba bantu sebaik mungkin untuk sis dapatkan drinkware idaman hati.



 KOD: RLUPN020
5 pc Fridge Drinkware Set
4 pcs tumbler 330mL & 1 pc jug with cover 1.1L
Hanya RM 45 sahaja
Penghantaran : RM 12 (SM)**


  KOD: RLUDC025
5 pc Bling Bling Drinkware Set
4 pcs tumbler 350mL & 1 pc jug with cover 1.6L
Hanya RM 63 sahaja
Penghantaran : RM 12 (SM)**



 KOD: RLUPN017
5 pc Ice Blue Drinkware Set
4 pcs tumbler 320mL & 1 pc jug with cover 1.1L
Hanya RM 47 sahaja
Penghantaran : RM 12 (SM)**




 KOD: RLUPN018
5 pc Pink Drinkware Set
4 pcs tumbler 320mL & 1 pc jug with cover 1.1L
Hanya RM 47 sahaja
Penghantaran : RM 12 (SM)**



 KOD: RLUDC027
7 pc Purple Garden Drinkware Set
6 pcs tumbler 350mL & 1 pc jug with cover 1.3L
Hanya RM 68 sahaja
Penghantaran : RM 15 (SM)**


 KOD: RLUTU030
6 pcs Vigne Tumbler Set 200ML
Hanya RM 39 sahaja
Penghantaran : RM 12 (SM)**



 KOD: RLUPN006
Horizon 7 pcs Drinkware Set
6pcs tumbler 320mL & 1 pc jug with cover 1.1L
Hanya RM 68 sahaja
Penghantaran : RM 15 (SM)**



 KOD: RLUTU040
6 pc Island Tumbler set 200mL
Hanya RM 32 sahaja
Penghantaran : RM 12 (SM)**



  KOD: RLUPN005
Island 7 pcs Drinkware Set
6pcs tumbler 200mL & 1 pc jug with cover 1.3L
Hanya RM 49 sahaja
Penghantaran : RM 15 (SM)**



  KOD: RLUPN010
Keep N' 7 pcs Drinkware Set
6pcs tumbler 300mL & 1 pc jug with cover 1.1L
Hanya RM 68 sahaja
Penghantaran : RM 15 (SM)**



  KOD: RLUTU370
Salto Pink 6 pcs Highball Set
6pcs tumbler 350mL 
Hanya RM 49 sahaja
Penghantaran : RM 12 (SM)**



   KOD: RLUTU360
Salto Pink 6 pcs glass set
6pcs tumbler 320mL 
Hanya RM 49 sahaja
Penghantaran : RM 12 (SM)**




   KOD: RLUTU050
Salto 6 pcs tumbler
6pcs tumbler 320mL 
Hanya RM 34 sahaja
Penghantaran : RM 12 (SM)**


   KOD: RLUPN003
Savoie 7 pcs Drinkware Set
6pcs tumbler 250 mL & 1 pc jug with cover 1.6L
Hanya RM 67 sahaja
Penghantaran : RM 15 (SM)**



  KOD: RLUST031
Regal Stemglass 6 pcs set
6pcs stemglass 330mL 
Hanya RM 58 sahaja
Penghantaran : RM 12 (SM)**



  KOD: RLUTU350
Sterling Blue 6 pcs set
6pcs tumbler 300mL 
Hanya RM 47 sahaja
Penghantaran : RM 12 (SM)**


 KOD: RLUPN008
Structure 7 pcs Drinkware Set
6pcs tumbler 350mL & 1 pc jug with cover 1.6L
Hanya RM 68 sahaja
Penghantaran : RM 15 (SM)**



 KOD: RLUDC026
Zendo Vert 5 pcs Drinkware Set
4 pcs tumbler 330mL & 1 pc jug with cover 1.1L
Hanya RM 63 sahaja
Penghantaran : RM 12 (SM)**




Penghantaran RM 10 / item untuk jug.




****Harga penghantaran adalah untuk semua kawasan di Semenanjung Malaysia kecuali kawasan outskirt delivery area. Cthnya kawasan pedalaman. Untuk nak check kawasan anda, boleh check di SINI dan masukkan poskod anda ya.
Jika kawasan anda dalam outskirt area ni, hanya perlu tambah cas penghantaran RM 13 sahaja. 


Untuk tempahan dan sebarang pertanyaan boleh SMS/CALL 010-7602010
WHATSAPP 017-7203640
Email: pingganmangkukonline@gmail.com
sales@pingganmangkukonline.com

Thursday, June 19, 2014

DINNER SET AKOPAL REGAL FRANCE_2014

Maaf untuk semua yang menanti-nanti katalog terbaru untuk koleksi dinner set dari jenama Akopal Regal France untuk tahun 2014. Kami baru sempat nak upload gambar katalog. :) 

Kepada yang baru dengar jenama ini, jangan keliru pula ya...ini bukan ARCOPAL. Arcopal sekarang dikenali sebagai Luminarc. Yang mana material pinggan Luminarc adalah kaca. 
Yang kami akan upload ini adalah dinner set dari jenama AKOPAL REGAL France. Tak pernah dengar?? 
Ok...Akopal Regal France ini adalah rangkaian set hidangan eksklusif dan premium dari material porselin. Jangan ingat semua porselin tu sama yer...tak berkualiti serta rapuh. Berlainan dengan siri koleksi dari Akopal Regal ini, ia adalah porselin tulen yang dihasilkan daripada bahan yang asli dan BEBAS unsur haiwan. Melalui proses pembuatan dengan piawaian Lenox. Dimana ia melalui proses pembakaran pada tahap suhu melebihi 1350 darjah celcius. 

Set hidangan Akopal Regal ini mempunyai kemasan yang sangat cantik, permukaan pinggan dan cawan yang licin serta berkilat. Tahan calar, maksudnya ia takdelah mudah nak bercalar jika digunakan setiap hari atau jika nak bandingkan dengan pinggan porselin yang lain-lain. 
Ia juga boleh digunakan untuk micowave dan oven KECUALI untuk siri koleksi yang ada garisan emas atau platinum TIDAK boleh digunakan dalam microwave.

Akopal Regal France ni kalau kita tengok, harganya memang agak sedikit tinggi ianya kerana kualiti serta Akopal Regal France ini memang dibuat untuk rangkaian mewah khas untuk mereka yang pentingkan kualiti, eksklusif dalam setiap hidangan. Tapi percayalah..jika anda memang seorang yang mementingkan itu semua, anda pasti akan puas apabila memiliki siri koleksi daripada jenama ini. Orang kata...Hanya jauhari yang mengenal manikam... 

Setiap barang yang dibuat dengan harga agak tinggi sedikit pasti ada sebab, kelebihan dan kumpulan sasaran mereka yang betul-betul memahami dan meminatinya.. :) Pinggan mangkuk pun sama jer macam kereta...kenapa ada kereta mahal...kenapa ada kereta murah..semua yang dicipta oleh mereka ada nilai yang perlu dibayar. kan... :)

Kami di Hamliana Kitchenware akan cuba membantu anda untuk mendapatkannya secara online dengan cas penghantaran minimum. Al maklumlah...set pinggan kan berat..dan proses pembungkusannya agak rumit. 

Ok ladies...jom kita cuci mata..dan jika ada yang berkenan dihati..jangan segan-segan terus hubungi kami ya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan. Khas untuk yang nak pakai Hari raya, please ya tempah awal. :)


Batik Classic 4 pcs Cup with saucer set.
Kandungan set: 2 pasang mug dan 2 piring hidangan
Ianya sesuai untuk dijadikan hadiah korporat.
Harga hanya RM 160 sahaja / set
Penghantaran : RM 12 (SM)**


Batik Classic 5 pc Serve Set
Kandungan set: 2 biji batik klasik plate 13.4cm dan 1 biji pinggan hidang 34.5 cm.
Sesuai dijadikan sebagai hadiah korporat.
Hanya RM 170 sahaja per set
Penghantaran RM 12 (SM)


 Canary Classic 33 pcs Dinner Set
Kandungan set:  
6 pcs dinner plate
6 pcs soup plate
6 pcs dessert plate
6 pcs cup
6 pcs saucer
1 pc salad bowl
1 pc tea pot 1.6L

Hanya RM 705 sahaja per set
Penghantaran : RM 35 (SM)


Gold Elegance 5 pc Serve Set
Kandungan set: 2 biji batik klasik plate 13.4cm dan 1 biji pinggan hidang 34.5 cm.
Sesuai dijadikan sebagai hadiah korporat.
Hanya RM 180 sahaja per set
Penghantaran RM 12 (SM)


Gold Elegance Twin Mug set with Dessert Sucers
Kandungan set: 2 pasang mug dan 2 piring hidangan
Ianya sesuai untuk dijadikan hadiah korporat.
Harga hanya RM 120 sahaja / set
Penghantaran : RM 12 (SM)**


  Royal Orchid Signature Series 33 pcs Dinner Set
Kandungan set:  
6 pcs dinner plate
6 pcs soup plate
6 pcs dessert plate
6 pcs cup
6 pcs saucer
1 pc salad bowl
1 pc tea pot 1.6L

Hanya RM 850 sahaja per set
Penghantaran : RM 35 (SM)**


Simply Classic 33 pcs Dinner Set
Kandungan set:  
6 pcs dinner plate
6 pcs soup plate
6 pcs dessert plate
6 pcs cup
6 pcs saucer
1 pc salad bowl
1 pc tea pot 1.6L

Hanya RM 570 sahaja per set
Penghantaran : RM 35 (SM)**


Spiral 33 pcs Dinner Set
Kandungan set:  
6 pcs dinner plate
6 pcs soup plate
6 pcs dessert plate
6 pcs cup
6 pcs saucer
1 pc salad bowl
1 pc tea pot 1.6L

Hanya RM 570 sahaja per set
Penghantaran : RM 35 (SM)**

Venetian Gold 33 pcs Dinner Set
Kandungan set:  
6 pcs dinner plate
6 pcs soup plate
6 pcs dessert plate
6 pcs cup
6 pcs saucer
1 pc salad bowl
1 pc tea pot 1.6L

Hanya RM 815 sahaja per set
Penghantaran : RM 35 (SM)**


 Royal Gold Signature Series 33 pcs Dinner Set
Kandungan set:  
6 pcs dinner plate
6 pcs soup plate
6 pcs dessert plate
6 pcs cup
6 pcs saucer
1 pc salad bowl
1 pc tea pot 1.6L

Hanya RM 1200 sahaja per set
Penghantaran : RM 35 (SM)**


**Harga penghantaran adalah untuk semua kawasan di Semenanjung Malaysia kecuali kawasan outskirt delivery area. Cthnya kawasan pedalaman. Untuk nak check kawasan anda, boleh check di sini ya.
Jika kawasan anda dalam outskirt area ni, hanya perlu tambah cas penghantaran RM 13 sahaja. 


Orait...kalau dah siap cuci mata...dan ada yang berkenan di hati..boleh la terus hubungi kami ya untuk tempahan.

SMS/CALL 010-760 2010
WHATSAPP 017-720 3640

Wednesday, June 18, 2014

KUIH RAYA ONLINE_HAMPER RAYA ONLINE

Bahang hari raya sudah terasa. Kami di Hamliana Kitchenware akan bantu sis semua untuk dapatkan kuih / cookies raya secara online.

Cookies / kuih raya dari kami ini tidak kurang hebat rasanya..wallah.Bekas penjual kuih raya di bazar terkemuka di JB juga mengakuinya. 
.Alhamdulillah...setiap mereka yang telah membeli dan merasakan sendiri kuih raya ini mengakui kesedapannya.. Jika sebelum-sebelum ini sis kelam kabut nak bagi kuih raya kepada mak mertua / mak sendiri sebab balik raya di kampung gilir-gilir..atau pun sis tidak dapat beraya di kampung.. jangan risau..pada tahun ini, kami inshaaAllah akan cuba membantu sis semua untuk mudahkan urusan pembelian kuih raya secara online.. Tak perlu bersesak-sesak, berpanas-panas atau membazir masa cari parking semata-mata nak membeli kuih raya. Jom tahun ini kita ubah! Bagi ibu mertua kuih raya secara online. Mesti dia terkejut kan.... :)

Atau pun jika anda mencari hamper untuk diberikan kepada sahabat handai, saudara mara, ibu bapa atau client. kami juga boleh bantu anda untuk pembelian hamper kuih raya secara online. Terdapat beberapa pakej hamper yang mengikut kemampuan dan budget anda.

Terdapat beberapa jenis kuih raya yang terbaik yang telah kami pilih untuk anda semua.... Ianya memang sangat berbaloi untuk dimiliki kerana ia diperbuat daripada bahan-bahan terpilih, bermutu dan semestinya halal. 

Untuk pakej kuih raya, kami ada buat pakej RM 100. Di mana dengan RM 100 itu sis akan dapat 4 jenis kuih yang sis boleh pilih sendiri dari katalog di bawah. 
Untuk penghantaran pula, hanya RM 12 sahaja untu kawasan bandar atau pekan. **
Dan jika alamat untuk dihantar itu pedalaman (out skirt area) , sis hanya perlu tambah RM 13 sahaja lagi. Kerana untuk menjamin mutu kuih yang sampai itu, kami hanya menggunakan perkhidmatan courier swasta yang kami telah lantik.

Tapi sis.. jika sis nak tambah sehingga 6 jenis kuih, kos penghantaran juga masih sama iaitu hanya RM 12 sahaja** (Bandar/ pekan)

Jika sis keliru dan masih da yang kurang jelas, boleh terus hubungi kami ya untuk penjelasan terutamanya tentang kos penghantaran ke kawasan luar bandar / pedalaman.

SMS /CALL 010-7602010 / WHATSAPP 017-7203640

 boleh pilih nak yang mana.


 Almond London
Bahan: Coklat yang berkualiti , 1 biji badam dalam setiap cup dan saiz roti/doh yang sama.
RM 25 / bekas 
(kuantiti 48-50 biji / bekas)


Crunchy Crunch
Bahan: bertih beras, gajus berkualiti, coklat putih, badam berkualiti dan coklat chip
RM 25 / bekas
(kuantiti 38-40 biji)

Famous Almond
Bahan: Cornflakes , coklat putih, serbuk koko, badam
RM 25 / bekas
(kuantiti 50-52 biji)


Marble Shortbread
Bahan: coklat yang berkualiti tinggi, kombinasi roti dan badam hancur, coklat putih
RM 25 / bekas
(kuantiti 40 biji)

Tart Gulung Nanas
Bahan: Jem nanas gred A, adunan menggunakan butter 
RM 25/ bekas
(Kuantiti 45-47 biji)


 Popia Mini Gulung
Bahan: udang kering, kulit popia berkualiti, cili
RM 25/ bekas
(berat 400 gram)

Tops Crispy
Bahan: Cornflakes, coklat putih, coklat cip
RM 25/ bekas
(kuantiti 58-60 biji)


Anda boleh pilih mana dan terus hubungi kami.. :) atau jika anda di JB, boleh tempah dan nanti boleh self pikup di kedai kami ya.

SMS/CALL 010-7602010 / whatsapp 017-7203640

Di bawah ini pula, contoh-contoh pakej hamper yang kami tawarkan untuk anda. Harga pakej hamper dari serendah RM 60 sahaja. 

Nota: masa ambil gambar untuk katalog hamper ini, belum lagi ada isu halal Cadbury. Jadi nanti kami akan gantikan coklat cadbury dengan yang lain ya. :)

Untuk anda yang ingin membuat tempahan hamper hari raya boleh terus hubungi Puan Sue 019-756 9216 atau boleh hubungi kami juga di 010-760 2010. 





Tempahan hamper raya eksklusif dibuka sekarang. 
Penghantaran PERCUMA di sekitar JB.

Hubungi 
Puan Sue 019-756 9216





Tempahan katering sate / sate mentah 
terus hubungi team Sate Idaman
016-749 9478